2011. szeptember 22., csütörtök

Hitelkártya méretű adóbevallás

A miniszterelnök - miután szakértőivel tanulmányozta a Hitelkártya méret blogot - bejelentette, hogy jövőre az adóbevallás mégsem söralátét méretű lesz, hanem inkább hitelkártya méretű. Ez abból a szempontból is jobb lesz a zembereknek, hogy míg egy söralátét 100 x 100 mm méretű, azaz 10.000 négyzetmilliméter, addig egy hitelkártya mérete csupán 4.646 négyzetmilliméter, tehát alig fele akkora, mint egy söralátét, ráadásul így a nyomtatványt a postára adásig akár a pénztárcájukban is kényelmesen hordozhatják a zemberek anélkül, hogy az összegyűrődne vagy félbe kellene hajtani.

Az új koncepció nagyarányú költségcsökkentést tesz lehetővé (kevesebb papír, kisebb nyomtatási- és postaköltség). A tervezet kommunikációját és a nyomtatvány népszerűsítését segíti, hogy találtak egy hitelkártyával kapcsolatos dakota közmondást, ennek magyarra fordításán még dolgoznak a Miniszterelnöki Hivatalban.

Ugyanakkor több kormánytag ellenzi az elképzelést illetve annak névválasztását, mondván, hogy a zemberekben a hitel szó napjainkban negatív érzéseket ébreszt; hasonló okból, álbaloldali bankárkormányok nyolc évi regnálása után a "bankkártya méretű adóbevallás" sem cseng jól, a "kreditkárdszájzd" pedig nem túl nemzeti, ezért inkább a kevésbé tömör, de ezen mellékzöngéktől mentes "kisebb mint a söralátét fele méretű adóbevallás" kifejezés használata mellett érvelnek.

(Xaoh Hírügynökség)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése